Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Ίδρυμα Σταύρος νιάρχος

logoΠρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προσφέρει έναν περιορισμένο αριθμό θέσεων για πρακτική άσκηση (internship) σε κατάλληλους υποψήφιους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις κοινωφελών ιδρυμάτων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Το πρόγραμμα παρέχει στους εκπαιδευόμενους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις καθημερινές λειτουργίες ενός κοινωφελούς ιδρύματος και να αποκτήσουν βαθύτερη κατανόηση της φιλοσοφίας και του έργου διαφόρων δωρεοδόχων/οργανισμών, οι οποίοι προσφέρουν ποικίλες υπηρεσίες και προγράμματα στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδείας και της υγείας.
 
Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης εντάσσει τους εκπαιδευόμενους σε πολλές διαφορετικές πτυχές των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος και τους ενσωματώνει στον οργανισμό, επιτρέποντάς τους να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία καθώς και να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη λειτουργία του Ιδρύματος. Θέσεις πρακτικής άσκησης είναι διαθέσιμες και στα τρία γραφεία του Ιδρύματος, στην Αθήνα, τη Νέα Υόρκη και το Μόντε Κάρλο.
 
Οι υποψήφιοι πρέπει να χειρίζονται άνετα την αγγλική γλώσσα, στον γραπτό και τον προφορικό λόγο, και να διαθέτουν δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και την ικανότητα να εργάζονται σε ένα ευέλικτο και δυναμικό περιβάλλον. Προτεραιότητα θα δίνεται σε φοιτητές.
 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το Ίδρυμα λαμβάνει μεγάλο αριθμό αιτήσεων από αξιόλογους υποψήφιους κάθε χρόνο, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις είναι περιορισμένες. Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης στο ΙΣΝ πραγματοποιείται τρεις φορές το χρόνο και διαρκεί τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες. Όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής αποτελούν ευθύνη του εκπαιδευόμενου. Οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν συμβολική τιμητική χορηγία. Συνεντεύξεις των αιτούντων δεν είναι απαραίτητες αλλά σχετικά αιτήματα είναι ευπρόσδεκτα.
 

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι 90 μέρες πριν την έναρξη της πρακτικής εξάσκησης.
Η χειμερινή περίοδος ξεκινάει τον Ιανουάριο.
Η θερινή περίοδος ξεκινάει τον Ιούνιο.
Η φθινοπωρινή περίοδος ξεκινάει τον Οκτώβριο.
 
Όλοι οι υποψήφιοι ενημερώνονται για την απόφαση σχετικά με την αίτησή τους εξήντα ημέρες πριν από την έναρξη κάθε περιόδου πρακτικής άσκησης.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν εδώ και να την καταθέσουν, μαζί με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: . Μόνο συμπληρωμένες αιτήσεις θα λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία αξιολόγησης.
 
Για να υποβάλετε αίτηση πρακτικής άσκησης σχετική με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρακαλώ επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα εδώ.
 


Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ      
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Ιστοσελίδα π.ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
 

Κοζάνη: praktiki@uowm.gr /Τηλ. 2461068064

Καστοριά: praktikikastoria@uowm.gr /Τηλ. 2467440004

Φλώρινα: praktikiflorina@uowm.gr /Τηλ. 2385054700

Γρεβενά: praktikigrevena@uowm.gr /Τηλ. 6932520901

Πτολεμαΐδα: praktikiptolemaida@uowm.gr /Τηλ. 24610 68050

 
Παρασκευή
Απρίλιος 2024
12

logo espa 21-27

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος "Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Συνοχής" (ΠΑΔΚΣ), ΕΣΠΑ 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς πόρους