Πρακτική Άσκηση στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΕΣΡ)

Αξιότιμοι κύριοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΕΣΡ), θεσμοθετήθηκαν συνολικά 32 θέσεις, ανά εξάμηνο, για πρακτική άσκηση φοιτητών ΤΕΙ.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα απασχοληθούν κατά βάση στα τμήματα:

  • «Ποιότητας προγραμμάτων»,
  • «Ελέγχου διαφάνειας»  και
  • «Τεχνικής μέριμνας και Διοικητικής υποστήριξης» του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Α. Φοιτητές που έχουν εκπαιδευτεί, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού λόγου και δίκαιο των ΜΜΕ ή άλλα παρεμφερή αντικείμενα, θα απασχοληθούν στο τμήμα «Ποιότητας προγραμμάτων» με κύρια καθήκοντα την έρευνα του περιεχομένου ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών ως προς την (α) την τήρηση των όρων του Συντάγματος (άρθρο 15 παρ. 2) περί αντικειμενικής και με ίσους όρους μετάδοσης πληροφοριών, ειδήσεων και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, β) την ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων, που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας, γ) την τήρηση των διατάξεων των εκάστοτε ισχυόντων νόμων, κανονισμών ή κωδικών δεοντολογίας του ΕΣΡ. Η έρευνα θα γίνεται με την μορφή της παρακολούθησης του προγράμματος και οι πληροφορίες θα καταχωρούνται σε ειδικά προετοιμασμένο πρωτόκολλο παρακολούθησης των ΜΜΕ.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ: 25


Β. Φοιτητές που έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα «οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων» ή και «πληροφορικής» θα τοποθετηθούν στο τμήμα του ΕΣΡ «Ελέγχου διαφάνειας» και σε συνεργασία με το νομικό, το οικονομικό και το τμήμα μητρώου διαφάνειας θα καταχωρήσουν δεδομένα (data entry) μητρώου επιχειρήσεων νομικού χαρακτήρα σε μηχανογραφικό περιβάλλον.


ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ: 6

Γ. Φοιτητές που έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων», θα τοποθετηθούν στο τμήμα του ΕΣΡ «Τεχνικής μέριμνας και Διοικητικής υποστήριξης», με κύρια καθήκοντα την διαχείριση της αλληλογραφίας, της επικοινωνίας, της διεκπεραίωσης εγγράφων καθώς και της τήρησης του αρχείου του τμήματος. 


ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ:  1

Είναι πάντως πιθανό να δοθεί στους εκπαιδευόμενους η ευχέρεια να μετακινηθούν από το ένα τμήμα στο άλλο ή σε παρεμφερή αντικείμενα για μέρος της εκπαίδευσής τους για την πληρέστερη ενημέρωσή επί των αντικειμένων του ΕΣΡ.

Απαιτούμενα προσόντα: Πολύ καλή γνώση Αγγλικών ή άλλης ευρωπαϊκής γλώσσας, άριστη γνώση Η/Υ (MS Office/Internet).

Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση εχεμύθειας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο

Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Πανεπιστημίου και Αμερικής 5

10564 Αθήνα

Τηλ. 2131502300

www.esr.gra

email: ncrtv@otenet.gr


Για επιπλέον απορίες/διευκρινίσεις, στείλτε email στο praktiki@teiwm.gr | Τηλ. 2461068064

Για περισσότερες πληροφορίες/θέσεις Πρακτικής Άσκησης/Εργασίας:

  1. πραγματοποιήστε "Εγγραφή/Είσοδο" στο Πληροφοριακό Σύστημα της Δ.Α.ΣΤΑ. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας https://dasta.teiwm.gr
  2. πραγματοποιήστε "Εγγραφή/Είσοδο" στο ΑΤΛΑΣ: Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ http://atlas.grnet.gr/
  3. δείτε τις ανακοινώσεις του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης εδώ


 


Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ      
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Ιστοσελίδα π.ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
 

Κοζάνη: praktiki@uowm.gr /Τηλ. 2461068064

Καστοριά: praktikikastoria@uowm.gr /Τηλ. 2467440004

Φλώρινα: praktikiflorina@uowm.gr /Τηλ. 2385054700

Γρεβενά: praktikigrevena@uowm.gr /Τηλ. 6932520901

Πτολεμαΐδα: praktikiptolemaida@uowm.gr /Τηλ. 24610 68050

 
Παρασκευή
Απρίλιος 2024
12

logo espa 21-27

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος "Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Συνοχής" (ΠΑΔΚΣ), ΕΣΠΑ 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς πόρους